Strømpeforing

I dagens Danmark er der en stigende efterspørgsel efter bæredygtige og effektive løsninger inden for bygge- og anlægsbranchen.

En af de teknikker, der har vundet stor popularitet, er strømpeforing. Denne metode tilbyder en hurtig, omkostningseffektiv og mindre invasiv måde at renovere gamle eller beskadigede rør på.

I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad strømpeforing er, hvorfor det er blevet så populært, og hvordan det kan gavne dit projekt.

Få et godt tilbud

Hvad er strømpeforing?

Strømpeforing er en særlig renoveringsteknik, som gør det muligt at renovere kloakken uden opgravning. Når vi laver strømpeforing, skaber vi et nyt rør indeni det gamle ved hjælp af en strømpe, som består af filt. Filtstrømpen imprægneres med et produkt, som reagerer på LED-lys eller på varme, så den hærdes og danner et nyt rør indeni det gamle.

En strømpeforing sikrer, at vi kan renovere kloakken hurtigt og effektivt – uden opgravning, nedbrydning eller store gener for beboerne. Fordi der ikke skal graves, kan vi ofte færdiggøre arbejdet på én dag, så du slipper for at bo i byggerod og for at rykke badeværelset ud i dertilhørende bade- og toiletvogne.

Selvom renoveringen er hurtig, er der ikke gået på kompromis med holdbarheden. Selve renoveringen svarer til at få et nyt, slidstærkt rør installeret, som har en levetid på op til 50-100 år. 

Hvordan foregår en strømpeforing?

Når vi foretager en strømpeforing, starter det som regel med en mistanke om utætte eller skadede kloakledninger. Derfor begynder vi oftest arbejdet med en TV-inspektion, så vi kan bedømme kloakkens tilstand og afklare problemets omfang. I samme omgang renser vi rørene grundigt. Hvis vi vurderer, at en strømpeforing er den rette behandling for kloakken, påbegynder vi renoveringen.

Selve strømpeforingen foregår ved, at vi skyder filtstrømpen igennem kloakken. Herefter hærder vi strømpen, så den danner et nyt rør indeni det gamle. Vi tilpasser filtstrømpen, så den passer perfekt til din kloak og yder det optimale resultat, når den er hærdet.

Vi kan gennemføre en strømpeforing fra brønd til brønd, fra vejbrønd/tagbrønd til grenrør eller fra brønd til fodbøjning/vandlås. Vi vælger altid den løsning, der giver dig det bedste resultat, som holder i mange år fremover. 

Hvorfor skal jeg få lavet en strømpeforing?

Problemer med kloakken er aldrig sjovt for hjemmets beboere, men med en strømpeforing kan du mindske generne betydeligt.

Der findes mange fordele ved at få lavet en strømpeforing fremfor en renovering, der kræver opgravning:

  • Du kan fortsætte din hverdag, som du plejer.
  • ​Du slipper for at leve i byggerod.
  • ​Du kan bruge dit badeværelse, imens arbejdet står på.
  • ​En strømpeforing tager betydeligt kortere tid at udføre end en renovering, der kræver opgravning.
  • ​Du får en holdbar løsning, der holder i mange år fremover.
  • ​Omkostningerne er betydeligt lavere.
  • ​Det er mere skånsomt for miljøet

Hvornår har min kloak brug for en strømpeforing?

Opdager du problemer med kloakken, er det vigtigt, at du reagerer hurtigt. Strømpeforing installeres i kloakker med rørbrud, mange forstoppelser, slitage eller rotter, men hvis du venter for længe, kan skaderne være så omfattende, at det ikke længere er tilstrækkeligt med en strømpeforing. Er det i stedet nødvendigt med opgravning og nyetablering, bliver det hurtigt både dyrt og besværligt. Derfor er det en god idé at være på forkant med problemerne, så de ikke løber løbsk.

Skader i kloakken kan være svære at opdage, men du kan forebygge kloakskader ved at være opmærksom på og reagere, hvis du opdager tilbagevendende problemer med rotter eller kloakledninger, der bliver ved med at stoppe til.

Det er også vigtigt at tage kloakrørenes alder i betragtning. Når kloakrørene er mere end 30 år gamle, er der større risiko for skader, og vi ser ofte, at jo ældre rørene er, jo større er skaderne også. Derfor anbefaler vi, at du får foretaget en TV-inspektion, når dine kloakledninger nærmer sig de 30 år. På den måde kan du få et overblik over tilstanden, og du kan nemmere planlægge renoveringen i fremtiden. Det betyder, at du kan være forberedt på renoveringsarbejdet, så du kan nå at sætte penge af til det i dit budget.

Generelt siger man, at du kan spare omkring 25-35 % ved at få foretaget en strømpeforing fremfor en fuld renovering med opgravning og ny installation af kloakken. Med andre ord: Det kan godt svare sig at være på forkant med kloakproblemerne.

Hvad koster strømpeforing?

Prisen er naturligvis en vigtig faktor, når du skal have foretaget en strømpeforing. Alligevel er det svært at give én generel pris, da det afhænger af flere forskellige faktorer.

Det kommer bl.a. an på opgavens kompleksitet samt type. Hos JAC Kloakteknik A/S står vi altid klar til at varetage enhver opgave, og vi garanterer, at du altid modtager en attraktiv pris pr. meter, når du samarbejder med os. Du er velkommen til at kontakte os, og så giver vi dig et uforpligtende tilbud på din opgave. 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Kunne du tænke dig at modtage et uforpligtende tilbud fra vores kloakfirma? Så er du velkommen til at kontakte os allerede i dag. Vi står klar til at løse mange forskellige opgaver.

Scroll to Top